Hoe de 'terreurtweet' van een tienermeisje vreselijk de mist in ging

14/04/14 om 16:30 - Bijgewerkt op 15/04/14 om 09:26

Een tienermeisje uit Rotterdam zal in de toekomst twee keer nadenken voor ze via Twitter nog eens iets de wereld instuurt.

Hoe de 'terreurtweet' van een tienermeisje vreselijk de mist in ging

© Reuters

De 14-jarige Sarah uit Rotterdam stuurde op 13 april via Twitter een korte boodschap naar de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij American Airlines waarin ze zich voordeed als een lid van Al-Qaida met de naam Ibrahim.

'Ik ben van Afghanistan. Ik ben lid van Al-Qaida en op 1 juni zal ik iets groots doen', aldus het meisje in haar tweet.

Amper zes minuten later, antwoordde American Airlines, dat meer dan 800.000 volgers heeft, met de volgende tweet: 'Sarah, wij nemen deze bedreigingen zeer ernstig. Jouw IP-adres en gegevens zullen worden doorgestuurd naar de veiligheidsdiensten en de FBI.'

De 'terreurtweet' van Sarah werd daarop op felle kritiek onthaald. Het meisje werd onder meer beschuldigd van 'onvolwassenheid' en 'racisme'. Haar Twitter-account @QueenDemitrax is sindsdien dan ook niet meer actief.

Ook het antwoord van American Airlines is intussen verwijderd en het is onwaarschijnlijk dat de FBI een onderzoek zal instellen. Volgens een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij werd het antwoord offline gehaald 'omdat het te veel trafiek genereerde'. 'We haalden het offline zodat we ons beter op onze klanten kunnen focussen', aldus de woordvoerder aan de New York Daily News. (TE)

Hoe de 'terreurtweet' van een tienermeisje vreselijk de mist in ging

© Twitter

Onze partners