Het geheime wapen van Rick Santorum: zijn debardeur

05/01/12 om 14:25 - Bijgewerkt om 14:24

De mouwloze truitjes van Rick Santorum zijn de échte helden van de succesvolle campagne van de Republikeinse presidentskandidaat.

Het geheime wapen van Rick Santorum: zijn debardeur

© Reuters

Santorum werd dinsdag in de voorverkiezing in de staat Iowa met een verschil van nauwelijks acht stemmen verslagen door Mitt Romney. Voor veel Amerikanen was dit ongetwijfeld een verrassing aangezien Santorum lang niet zo aanwezig is geweest in de media als zijn concurrenten Michele Bachmann, Rick Perry en Newt Gingrich.

Het internet heeft nu een verklaring gevonden voor Santorums schitterende resultaat. De 53-jarige gewezen senator uit Pennsylvania heeft namelijk een geheim wapen: zijn debardeur. Het is Santorums favoriete kledingstuk dat zonder twijfel oerdegelijkheid uitstraalt. Terwijl andere kandidaten hun toehoorders in net pak toespreken, zweert Santorum bij de debardeur. Hij heeft ze alvast in alle mogelijke kleuren.

Aan de debardeur van Santorum is ondertussen een YouTube-video gewijd en het kledingstuk heeft zelfs zijn eigen Twitter-feed en Facebook-pagina. (TE)

Onze partners