Haai valt surfer aan (video)

31/07/12 om 09:30 - Bijgewerkt om 09:30

Voor de Amerikaanse kust is een surfer aangevallen door een witte haai.Voor de Amerikaanse kust is een surfer aangevallen door een haai. Het zou gaan om een witte haai, bij het grote publiek bekend als de haai uit de populaire filmreeks Jaws van Steven Spielberg.

Het incident gebeurde voor de kust van Cape Cod, een schiereiland in Massachusetts. Volgens getuigen was de man enkele honderden meters van het strand aan het surfen, toen hij werd gebeten door de haai.

SurferOp YouTube is een filmpje gepost waarin te zien is hoe de surfer door redders van het strand word gedragen. Hij is gewond aan een been.

De autoriteiten zijn niet van plan het strand te sluiten of een zwemverbod in te stellen. Er gebeurden deze zomer al meerdere incidenten met haaien voor de kust van Cape Cod.

Kayakker
Eerder deze maand werd een kayakker achtervolgd door een witte haai en vorige week werd nog een witte haai gesignaleerd vlak bij het strand ter hoogte van Chatham.

Volgens de International Shark Attack File kwamen vorig jaar wereldwijd 12 mensen om het leven bij incidenten met haaien. Dit jaar stierven zwemmers en surfers door aanvallen van haaien in Australië en voor de kust van La Reunion.

Nog volgens Shark Attack komen jaarlijks tot 70 miljoen haaien om het leven door interventies van de mens. Haaien worden massaal gevangen voor hun vinnen en levend weer in zee gegooid om een gruwelijke verdrinkingsdood te sterven. Ze komen ook massaal om als bijvangst. (EE)

Lees meer over:

Onze partners