Geld uit de hemel in Zedelgem: inwoners krijgen wroeging

02/05/13 om 14:28 - Bijgewerkt om 14:28

De inwoners van de West-Vlaamse gemeente Zedelgem beginnen stilaan gehoor te geven aan de oproep om onlangs meegegraaid geld terug te geven.

Geld uit de hemel in Zedelgem: inwoners krijgen wroeging

Enkele buurtbewoners van Zedelgem waanden zich enkele weken de koning te rijk toen de Ruddervoordsestraat bezaaid lag met eurobiljetten. Dat geld werd eerder die avond uit een huis in Torhout gestolen. De dieven kieperden de kluis met het geld uit het raam van de auto tijdens een achtervolging.

Er werd lustig op los gegraaid, maar burgemeester Patrick Arnou vroeg aan de vinders om hun buit anoniem in de brievenbus van het gemeentehuis te deponeren. Daar wordt nu enigszins gehoor aan gegeven. In totaal is al 62.000 euro teruggebracht. "Gisteren is er nog een aanzienlijk bedrag binnengekomen", vertelt politiewoordvoerster Lien Vermeersch.

De politie zoekt verder naar de mensen die grote sommen geld meegraaiden. Er zouden nu nog honderdduizenden euro's zouden spoorloos zijn. "We doen een oproep naar mogelijke getuigen om zich te melden. Verder hopen we ook dat er mensen zijn die beeldmateriaal hebben van wat er daar gebeurd is. Daarop zouden we eventueel nummerplaten kunnen zien. Elke tip wordt in ieder geval onderzocht."

Het is niet bekend hoeveel geld er precies in de kluis zat. Ook de eigenaars deden via de krant al een oproep om hun spaargeld terug te brengen. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners