GAL in de prijzen op Press Cartoon Belgium

31/01/13 om 17:11 - Bijgewerkt om 17:11

Knack-huistekenaar GAL heeft de tweede prijs gewonnen in de 'Press Cartoon Belgium 2013'-wedstrijd. De eerste prijs was voor DuBus.

DuBus heeft de "Press Cartoon Belgium 2013" gewonnen met een cartoon in La Derniére Heure over de dood van Michel Daerden. De tekenaar krijgt 6.000 euro en zegt heel blij en fier te zijn.

Sinds 2001 is DuBus huistekenaar van La Dernière Heure. Hij publiceert ook elke week tekeningen over de televisieactualiteit voor Télé-Moustique en Télé-Pocket. De tekenaar schreef ook al een aantal kinderboeken en heeft drie cartoonboeken gemaakt.

Voor de veertiende editie waren 21 cartoonisten genomineerd met 101 cartoons die vorig jaar in de Belgische pers zijn gepubliceerd. De tweede en derde prijs gingen naar Gal met een cartoon in Knack en naar Saive voor zijn tekening in Le Soir.

Muzikale jury

De jurering gebeurde door bekende figuren uit de muziekwereld. Johan Verminnen, Jean-Luc Fonck, Sandra Kim en Lange Jojo beslisten samen met afgevaardigde van het PCB-comité Paul De Groeve over de winnaar.

Eerder op de dag is ook de prijs "Press Cartoon Europe" toegekend. Voor de vierde editie hadden ruim honderd cartoonisten uit 34 Europese landen 274 werken ingestuurd. Fransman Michel Cambon won de prijs voor een tekening in La terre de chez nous.

De prijzen worden op 13 juli overhandigd in Knokke-Heist, bij de opening van het 52ste Internationale Cartoonfestival en de vernissage van de tentoonstelling met onder meer de genomineerde cartoons van zowel de PCB als de PCE 2013. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners