Fransen lachen met Juncker: 'Mais Jean-Claude, il est en mode WTF!'

27/05/15 om 10:35 - Bijgewerkt om 10:39

Het Franse satirische programma 'Le Petit Journal' analyseerde het gedrag van de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker bij de opening van de Europese top in Riga vorige week vrijdag. Daar kuste de Luxemburger onder meer Charles Michel op de schedel.

Fransen lachen met Juncker: 'Mais Jean-Claude, il est en mode WTF!'

© .

Jean-Claude Juncker was goedgezind toen hij vorige week de regeringsleiders ontving in Riga. Dat deed hij samen met de voorzitter van de Europese Raad Donald Tusk en de Letse premier Laimdota Straujuma.

Dat hij grapjes maakte over de Griekse premier Alexis Tsipras die zoals steeds zonder das opdaagde, was al geweten, net zoals zijn begroeting van de Hongaarse premier Victor Orban: 'Hallo dictator'.'

Maar ook de andere ontmoetingen verliepen eerder luchtig, en zeer hartelijk. Dat blijkt uit het ruwe beeldmateriaal van de officiële ontvangst op de Europese top. Juncker slaat mannen op de borst, op de schouders, en soms in het gezicht. De Belgische premier Charles Michel krijgt zelfs een kus op zijn hoofd.

Delen
Fransen lachen met Juncker: 'Mais Jean-Claude, il est en mode WTF!'

© .

Het Franse satirische programma 'Le Petit Journal' maakte een compilatie van alle plaagstoten en omhelzingen van Juncker. 'Hij trekt zich werkelijk nergens iets van aan', is de conclusie.

Het programma kon ook de korte gesprekjes tussen het drietal reconstrueren. Daaruit blijkt dat ook voor het ontvangende drietal niet altijd duidelijk is wie er nu precies voor hen staat.

Bekijk hier de volledige video:

Lees meer over:

Onze partners