Franse blondine brengt ode aan Jean-Luc Mélenchon (video)

12/04/12 om 14:12 - Bijgewerkt om 14:12

De 24-jarige blondine 'Victoire Passage' lanceerde in Frankrijk haar eerste muziekclip. In die clip brengt ze een ode aan de Franse presidentskandidaat Jean-Luc Mélenchon.

De Franse presidentsverkiezingen zijn allesbehalve spannend te noemen. Uit peilingen blijkt al maandenlang dat de socialist François Hollande het in de tweede ronde met de spreekwoordelijke vingers in de neus zal winnen van huidig president Nicolas Sarkozy.

De officiële campagne is net begonnen en een vast onderdeel is de clip waarin de kandidaat zichzelf aanprijst als de beste om de republiek te leiden. Dat is niet altijd spannende televisie en daarom wou Victoire wat leven in de brouwerij brengen.

Haar single 'prends le pouvoir sur moi' is een variante op de slogan van het Front de Gauche: prenez le pouvoir, neem de macht. In amper twee dagen tijd is de video een hit geworden op het internet. Franse media vergelijken de Mélenchon-ode al met die van Obama Girl tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2008. (RDM)

Onze partners