Fout bij AB InBev: 850.000 pintjes Stella met Leffegisting

© Belga

Bij bierproducent AB InBev zijn enkele weken geleden duizenden liters Stellabier door een productiefout vermengd met Leffegisting.

Bij bierproducent AB InBev zijn enkele weken geleden duizenden liters Stellabier door een productiefout vermengd met Leffegisting.
Dat meldt Het Laatste Nieuws en is bevestigd door AB InBev. Volgens het bedrijf waren de leidingen niet goed gereinigd tussen twee brouwsels.

Door de fout kwamen 4.232 vaten (circa 850.000 pintjes) Stella met een Leffegeur- en smaak bij de Belgische bierhandelaars en cafés terecht. Pas daar werd het vreemde brouwsel ontmaskerd.

“Het bier smaakte zurig en rook erg straf, alsof het al jaren vervallen was,” getuigt een Leuvense cafébaas in HLN.

AB InBev bevestigt de klachten en heeft de vaten met het verkeerde mengsel teruggeroepen en vervangen door nieuwe. In principe zijn er vandaag geen vaten meer op de markt van deze productie, zegt de bierproducent.

Van 9800 hectoliter van het mengsel bestemd voor export naar de Verenigde Staten, werd 9000 liter geblokkeerd in de brouwerij in Leuven. De andere 800 hectoliter die zich reeds op zee bevond, werd onmiddellijk teruggeroepen en heeft VS dus nooit bereikt, aldus AB InBev.

Hoeveel de maatregel AB InBev heeft gekost, is niet duidelijk. Volgens HLN gaat het om honderdduizenden euro’s.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content