Foto gaat viraal: 'Generatie Facebook, een Like vanuit de baarmoeder'

02/09/14 om 16:06 - Bijgewerkt om 16:06

De afgelopen dagen ging een foto van een echografie viraal. Daarop is te zien hoe een foetus zijn toekomstige ouders begroet met een opgestoken duim.

Foto gaat viraal: 'Generatie Facebook, een Like vanuit de baarmoeder'

Foetus © Twitter

Een ludieke echografie waarop een baby te zien is die zijn duim omhoog steekt, verpreidde zich de afgelopen dagen razendsnel op het internet. Alsof de baby aan zijn toekomstige ouders wilde duidelijk maken dat hij het naar zijn zin heeft in de baarmoeder. Maar is de foto wel echt, kan een foetus hoegenaamd zijn duim in de lucht steken?

Afgelopen week zette Brandon Hopkins trots een echografie van zijn baby online. De bevalling is uitgerekend voor september en toeval of niet de baby steekt zijn duim in de lucht. "Generatie Facebook, een Like vanuit de baarmoeder", schreef de vader. De foto werd razendsnel gedeeld op het internet en kreeg zelfs de bijnaam 'Fonzie fetus', naar het personage Fonzie uit de populaire televisiereeks Happy Day, schrijft USA Today.

Maar tegelijkertijd doken kritische vragen op: "De foto is ongetwijfeld gefotoshopt". Critici tellen zes vingers op de foto en zien daarin het bewijs dat de foto nep is. (AVE)

Lees meer over:

Onze partners