Filmpje van arend die kleuter vangt, blijkt fake

19/12/12 om 19:23 - Bijgewerkt om 19:23

Een filmpje uit Quebec dat toont hoe een steenarend een kleuter grijpt, was goed voor 24 uur hype op het internet, maar is fake. Een schoolopdracht van filmstudenten, zo blijkt.

Het filmpje uit Quebec ging de wereld rond: een man filmt een steenarend die rondcirkelt boven een speelterrein. De steenarend vliegt steeds lager en lager. De man blijft nietsvermoedend filmen, tot de arend het op een zittende kleuter gemunt blijkt te hebben.

De roofvogel 'vangt' de kleuter, maar moet die na enkele meters lossen. Het kind huilt en is duidelijk geschrokken, maar uit het filmpje is niet op te maken of het erg gewond is.

Computeranimatie

Met het kind is ales oké, blijkt nu, want het filmpje was niet echt. Het werd geperoduceerd door drie studenten van het Centre NAD, een filmschool in Montreal die gespecialiseerd is in computeranimatie en speciale effecten.

Het huilende kind dat te zien is op het einde van de video is echt, maar de scène waarin het door de adelaar gegrepen wordt, komt helemaal uit de computer, meldt de school op haar blog. (SD/TV)

Onze partners