FBI onderzoekt naaktfoto's Scarlett Johansson

15/09/11 om 09:20 - Bijgewerkt om 09:20

Nadat naaktfoto's van actrice Scarlett Johansson op het internet verschenen, start de FBI een onderzoek naar het hacken van smartphones van beroemdheden.

Dat melden Amerikaanse media. Een woordvoerder van het federale onderzoeksbureau gaf in het belang van het onderzoek geen commentaar over de gelekte foto's van Johansson, maar bevestigde wel dat het FBI onderzoek voert naar het hacken van smartphones en andere digitale toestellen van beroemdheden.

Ook Justin Timberlake slachtoffer

De actrice zou zelf naar de FBI zijn gestapt nadat de foto's op het internet werden geplaatst, maar dat wou de FBI niet bevestigen. Op een foto is Johansson gekleed in een weinig verhullende handdoek, op een andere is de actrice topless te zien. Ook een woordvoerder van Johansson heeft geen commentaar gegeven.

Er circuleren op meerdere sites ook gehackte foto's van zanger en acteur Justin Timberlake, genomen door de actrice Mila Kunis. Hij is te zien in ontbloot bovenlijf. Die foto's komen van een groep hackers die zich de laatste maanden op verschillende Amerikaanse beroemdheden richtten. Naast Mila Kunis werden ook Jessica Alba en zangeres Christina Aguilera slachtoffer.

Er zouden eerder dit jaar naaktfoto's van een vijftigtal beroemdheden gestolen zijn.

Veel meer mogelijkheden om te hacken

Over hoe de hackers te werk gaan, wil de FBI niet speculeren: "Vroeger moest je daarvoor een pc hacken, maar tegenwoordig zijn er veel meer mogelijkheden: een laptop, een iPad, mobiele telefoon of welk apparaat dan ook waarmee persoonlijke informatie over het internet verstuurd kan worden." (Belga/SD)

Lees meer over:

Onze partners