Egyptische krant sjoemelt met Mubarak

17/09/10 om 15:50 - Bijgewerkt om 15:50

Een foto met enkele wereldleiders werd bewerkt om de Egyptische president belangrijker te laten lijken.

Egyptische krant sjoemelt met Mubarak

De Egyptische staatskrant Al-Ahram ligt onder vuur omdat ze een foto gephotoshopt heeft zodat het lijkt alsof de Egyptische president Hosni Mubarak de belangrijkste rol speelt in de gesprekken rond het Israëlisch-Palestijns conflict.

De krant knipte de president, die op de oorspronkelijke foto achteraan loopt, uit en plakte hem op de voorgrond zodat het lijkt alsof hij de gastheer en de leider van de gesprekken is. Enkele Egyptische bloggers merkten de bewerkte foto op.

De Amerikaanse president Barack Obama ontving op 1 september de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, de Jordaanse koning Abdullah II, de Palestijnse president Mahmoud Abbas en president Mubarak in het Witte Huis in Washington voor een nieuwe ronde van vredesgesprekken.

De rangschikking van de leiders op de 'echte' foto was nauwkeurig georkestreerd volgens het diplomatieke protocol: Obama, als neutrale partij en gastheer, loopt in het midden en wordt geflankeerd door de twee hoofdrolspelers met aan de buitenant de naburige landen, waaronder Egypte.

Netanyahu en Abbas zaten deze week opnieuw samen in de Egyptische badplaats Sharm el-Sheikh, maar zonder resultaat. Het grootste struikelblok blijven de joodse kolonies op de Westelijke Jordaanoever.

Lees meer over:

Onze partners