eBay stopt verkoop ‘Auschwitz-souvenirs’

© Photo News

De veilingwebsite eBay heeft de verkoop van enkele ‘Holocaust-souvenirs’ tegengehouden, nadat een Britse krant had onthuld dat op site advertenties stonden met voorwerpen uit vernietigingskampen van de Tweede Wereldoorlog.

eBay heeft verschillende spullen uit het concentratiekamp Auschwitz van zijn website gehaald en haar verontschuldigen aangeboden. Als boetedoening schenkt eBay ongeveer 30.000 euro aan een goed doel. Dat schrijft de Mail on Sunday.

Op de website werden onder meer een gestreept kampuniform aangeboden dat door een Poolse bakker werd gedragen. De man overleefde Auschwitz niet. Een som van 13.000 euro werd voor deze kledij gevraagd. Een tandenborstel uit het concentratiekamp kon aangekocht worden voor 170 euro. Zelfs Davidsterren waarmee Joden zich moesten identificeren werden te koop aangeboden, aldus de Britse krant.

Bedrijfsnormen

Ondertussen heeft eBay de advertenties verwijderd en zijn excuses aangeboden. “We betreuren het voorval, dit strookt niet met onze bedrijfsnormen.”

Tijdens de Tweede Wereldoorlog kwamen zes miljoen Joden om in concentratiekampen ingericht door de Duitse nazi’s. Ook personen met een handicap, zigeuners, homoseksuelen en politieke dissidenten werden uitgemoord in zulke vernietigingskampen. (AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content