Duitse sauna trekt ongepaste 'Kristallnacht'-advertentie terug

06/11/13 om 14:56 - Bijgewerkt om 14:57

Het Duitse sauna- en wellnesscentrum 'Kristall' heeft op zijn website een wel heel ongelukkige advertentie geplaatst: 'geniet van de lange romantische Kristallnacht op 9 november'.

Duitse sauna trekt ongepaste 'Kristallnacht'-advertentie terug

Op 9 november wordt de 75e verjaardag van de Kristallnacht herdacht. © Wikipedia

Het Duitse sauna- en wellnesscentrum 'Kristall' in Bad Klosterlausnitz in Thüringen heeft zich geëxcuseerd voor een ongelukkige woordspeling. De sauna gaf potentiële klanten de kans om te komen genieten van een lange romantische 'Kristallnacht' met kaarsen en hete opgietsessies, uitgerekend op de 75e verjaardag van de nazi-misdaad met dezelfde naam. Dat schrijft het Duitse blad Der Spiegel. De boodschap werd op de koop toe vergezeld van brandende kaarsen.

Op 9 november is het 75 jaar geleden dat de Kristallnacht plaatsvond, een grootschalige actie tegen de Joden in Duitsland. 91 Joden werden toen vermoord terwijl de Nazi's 267 synagogen in brand staken en 7.500 joodse winkels vernielden. De Kristallnacht was de eerste georganiseerde gewelddadige actie tegen de Joden in nazi-Duitsland en Oostenrijk.

Na verontwaardigde reacties op sociale media veranderede de sauna de boodschap in 'geniet van de lange romantische nacht in de Kristallthermen'. De eigenaars van het saunacomplex zeggen dat ze regelmatig woordspelingen gebruiken met de naam 'Kristall', maar geven toe dat het deze keer uitermate ongepast was en niet zo bedoeld. (TE)

Lees meer over:

Onze partners