Dringende behoefte leidt tot bosbrand

27/07/15 om 10:19 - Bijgewerkt om 10:17

In de Amerikaanse staat Idaho heeft een mountainbiker, die dringend naar het toilet moest, een bosbrand veroorzaakt door zijn wc-papier in brand te steken.

Dringende behoefte leidt tot bosbrand

© Reuters

Een mountainbiker die dringend naar het toilet moest, heeft in de Amerikaanse staat Idaho een bosbrand veroorzaakt. De sportieveling stopte onderweg om zijn gevoeg te doen in de bosjes, en stak vervolgens zijn wc-papier in brand. Een vonkje sloeg over en al snel stond bijna 30 hectare natuurgebied in brand.

De fietser, die zijn foutje opbiechtte bij de hulpdiensten, verklaarde volgens de Amerikaanse nieuwszender CBS dat hij van zijn grootvader had geleerd om wc-papier na gebruik in brand te steken. Volgens een woordvoerster van het Idaho Bureau of Land Management is dat bij droogte echter geen goed idee. Onderzoekers troffen 'bewijsmateriaal' aan dat het verhaal van de fietser bevestigt.

Niemand raakte gewond bij de brand, die na enkele uren geblust was. De mountainbiker mag zich nog aan een boete verwachten en moet mogelijk opdraaien voor de kosten van de brandweer. (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners