'Don't mention the war'. Tenminste die van 1846-48

11/08/10 om 11:23 - Bijgewerkt om 11:23

Naar aanleiding van de Olympische Spelen in 2012 krijgt de Britse bevolking etiquetteles.

'Don't mention the war'. Tenminste die van 1846-48

De Britse dienst voor toerisme VisitBritain heeft een gids opgesteld met tips voor Britten die in aanraking komen met buitenlandse toeristen, zo meldt de Daily Mail.

De gids, die geschreven werd door buitenlanders en hoofdzakelijk bestemd is voor de dienstverleningssector, beschrijft de do's en don'ts die in acht moeten worden genomen bij het omgaan met toeristen. Daarmee wil VisitBritain de Britten voorbereiden op de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Ze hoopt dat onder meer taxichauffeurs en hotelpersoneel de culturele tips tegen dan voldoende onder de knie zullen hebben om hun gasten een warm onthaal te geven en nodeloze misverstanden te vermijden.

Zo mag men bijvoorbeeld niet knipogen naar mensen uit Hong Kong. Zij beschouwen dat namelijk als onbeleefd.

Belgen

Een andere tip is er eentje waar Basil Fawlty, gespeeld door John Cleese, uit Fawlty Towers het nogal moeilijk mee zou hebben gehad: Don't mention the war. Al gaat het hier wel om het bloedige conflict tussen Mexico en de VS uit 1846-48 wat bij veel Mexicanen nog steeds gevoelig ligt.

Voor Duitse toeristen geldt het devies 'Don't mention the war' dan weer niet. In de plaats daarvan willen Duitsers volgens de gids 'insider information' over leuke evenementen, pubs, restaurants en andere zaken die niet in de reisgidsen staan.

Wanneer men tot slot Belgische toeristen ontmoet, raadt de gids aan om niet met de vingers te klikken, want dat wordt door Belgen als onbeleefd aanzien.

Onze partners