Dit is de Knack-cover van 2012

04/01/13 om 09:50 - Bijgewerkt om 09:50

De sobere witte Knack-cover met witte roos als eerbetoon aan de slachtoffers van het busongeval in het Zwitserse Sierre is door de lezers van Knack.be verkozen tot Cover van het Jaar.

De lezers van Knack.be konden zoals elk jaar de voorbije twee weken stemmen voor de meest verrassende cover van het afgelopen jaar.

Met een volledig witte omslag met enkel en alleen een witte roos en de titel 'Hoe een land zijn trauma's verwerkt' lag er op 21 maart een opvallende Knack magazine in de brievenbus en krantenwinkel naar aanleiding van het vreselijke busongeval in Sierre waarbij 28 doden vielen, onder wie 22 kinderen.

Dat is ook de lezers van Knack.be niet ontgaan. Ze verkozen deze cover tot winnaar van onze coverpoll, gevolgd door het 'Grote Wetstraatrapport van Knack' en de 'Storm over Europa'.

"De witte cover valt op omdat hij afwijkt van het traditionele stramien van een Knack-cover", reageert Guido Packolet, artdirector van Knack.

"Het idee kwam tot stand als reactie op de hele heisa die er toen was rond de publicatie van foto's van de kinderen in bepaalde media. Onze uiterst discrete voorpagina was dan ook een soort statement dat wij met Knack een andere aanpak voorstaan", aldus Packolet die zelf de cover met Kris Peeters en de biefstuk de beste vindt. (TE)

Onze partners