'Dikste baby ter wereld' weegt evenveel als zesjarige

20/03/14 om 15:28 - Bijgewerkt om 15:28

De acht maanden oude Colombiaanse baby Santiago Mendoza weegt 20 kilo, evenveel als een kind van zes jaar.

'Dikste baby ter wereld' weegt evenveel als zesjarige

Santiago Mendoza moet afvallen © Reuters

Santiago Mendoza uit Valledupar, een stad in het noordoosten van Colombia, is met zijn 20 kilo zo'n drie keer zwaarder dan hij zou mogen zijn. De baby's moeder, Eunice Fandiño, gaf toe dat ze elke keer het jongetje huilde hem melk of ander voedsel gaf om hem te troosten, schrijft The Independent.

'Ik ben bezorgd omdat het in de eerste plaats zwaar is om hem rond te dragen' aldus mama Fandiño. 'Hij ziet er schattig uit zo, maar zijn gezondheid is niet goed en hij heeft hulp nodig om opnieuw zijn normale gewicht te bereiken.'

De liefdadigheidsorganisatie Gorditos de Corazon, die Santiago op vraag van Fandiño 'gered' heeft, zet de baby nu op een streng dieet van fruit en groenten en zal hem aansporen tot beweging.

Volgens de directeur van de liefdadigheidsorganisatie kreeg het kind herhaaldelijk te veel eten en voortdurend melk. Hij is niet alleen te dik, maar lijdt ook aan longproblemen en benauwdheid. De zware vetlagen hinderen Santiago bovendien in zijn ontwikkeling waardoor hij niet leert omrollen of kruipen. (TE)

Lees meer over:

Onze partners