Dieven graven 30 meter lange tunnel naar geldautomaat

15/01/12 om 09:08 - Bijgewerkt om 09:08

Dieven in het Engelse Manchester hebben een 30 meter lange tunnel naar een geldautomaat gegraven om zich ongestoord van de inhoud te kunnen bedienen.

Het kan tot zes maanden geduurd hebben om de onder een huis ontdekte tunnel te graven. Het bedrag dat de daders in de nacht van 2 op 3 januari hebben buitgemaakt, zou "beperkt" zijn. De juiste omvang werd niet genoemd.

Het begin van de tunnel bevond zich in een spoorwegberm net achter een videotheek, waarin de geldautomaat stond. Van daaruit voerde hij onder een parking en de fundamenten van de winkel. Ze moesten onder meer door een 38 centimeter dikke betonmuur boren. De tunnelgang is ongeveer 1,2 meter hoog, met verlichting uitgerust en met dakbalken ondersteund.

Omslachtig
"In al mijn jaren bij de politie heb ik nog nooit iets dergelijks omslachtig gezien", zei speurder Ian Shore. "Deze mensen hebben blijkbaar erg veel tijd nodig gehad om hun misdaad uit te voeren. De daders zijn in elk geval met een pak minder geld weggeraakt dan ze gedacht hadden. In de automaat bevond zich niet veel geld meer". (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners