Deze worstelaars laten baby's opzettelijk huilen ('omdat het gezond is')

23/09/15 om 19:43 - Bijgewerkt om 19:46

Een huilende baby is normaal wel het laatste wat een ouder wil. Niet in Japan: tijdens een eeuwenoud ritueel brengen worstelaars hun baby opzettelijk aan het huilen. De baby met de luidste decibels wint de wedstrijd.

Een huilende baby is meestal wel het laatste wat een ouder wil. Niet zo in Japan het afgelopen weekend. Tijdens een 400 jaar oud ritueel, Naki Sumo genaamd, brengen worstelaars én kersverse vaders hun baby opzettelijk aan het huilen. De sumoworstelaars nemen naast elkaar plaats met de baby in de hand. Het kind dat het eerste start met huilen (of het luidst) wint de wedstrijd. Naar verluidt zou zo'n competitie goed zijn voor de gezondheid van het kind.

De mannen doen de kinderen geen pijn, wel grommen ze en maken ze enge geluiden om hen bang te maken zodat ze gaan huilen. Wanneer zelfs dit niet werkt zetten ze maskers op om het schrikeffect nog wat te vergroten.

Naki Sumo is een jaarlijks terugkerend evenement en wordt steeds georganiseerd in de Sensoji Tempel in de hoofdstad Tokio. (AVE)

Lees meer over:

Onze partners