De ideale dag bevat 106 minuten seks

10/04/13 om 16:10 - Bijgewerkt om 16:10

In een ideale wereld besteden we dagelijks ruim anderhalf uur aan het liefdesspel, drie keer meer dan aan werk.

In een ideale wereld besteden we dagelijks ruim anderhalf uur aan het liefdesspel, drie keer meer dan aan werk. Dat blijkt uit een studie in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of Economic Psychology. De onderzoekers, Sebastian Pokutta van het Georgia Institute of Technology en Christian Kroll van de Jacobs University Bremen, maakten gebruik van de Day Reconstruction Method, een vaak gebruikt instrument in studies over 'subjectief welbehagen'. Op die manier peilden ze bij een testgroep naar tijdsgebruik maar ook naar het plezier dat gehaald wordt uit dagelijkse activiteiten. Die resultaten extrapoleerden ze vervolgens naar een 'ideale' dag van 16 uur.

Daarin neemt seks de grootste hap uit ons tijdsbudget: maar liefst 106 minuten. Als het even kan besteden we ook nog graag 82 minuten aan 'socialiseren', 78 minuten aan ontspanning en liefst 57 minuten aan telefoneren. Opvallend (of net niet) is ook het feit dat we in ons ideale dagschema amper 36 minuten aan werk spenderen, nauwelijks meer dan de geprefereerde pendeltijd (33 minuten).

In werkelijkheid is onze tijdsbalans omgekeerd, zo blijkt uit de studie. Gemiddeld spenderen we iedere dag 244 minuten aan werk tegenover een magere zeven minuten voor onze favoriete activiteiten. Het recept voor een gelukkig leven mag dan gevonden zijn, erg haalbaar lijkt het dus nog niet. Al weet u nu wel waarop u moet letten. (JDW)

Onze partners