Dakloze bedolven onder giften nadat hij peperdure ring terug geeft

23/02/13 om 17:19 - Bijgewerkt om 17:19

Een dakloze uit Kansas City is in één klap wereldberoemd geworden nadat hij een peperdure diamanten ring teruggaf aan de eigenares die hem per ongeluk in zijn bedelbekertje wierp.

Dakloze bedolven onder giften nadat hij peperdure ring terug geeft

In Kansas City wordt een dakloze rijk door giften die wereldwijd voor hem binnenstromen. Mensen willen de man geld geven omdat hij goudeerlijk een dure diamanten ring teruggaf aan een vrouw die hem per ongeluk samen met een handvol kleingeld hem had toegestopt.

Ondank is niet altijd 's werelds loon. Dat heeft in elk geval de dakloze Billy Ray Harris uit Kansas City in de Amerikaanse staat Missouri ervaren. Volgens nieuwszender CNN gaf hij een diamanten ring terug, die een vrouw per vergissing samen met enkele munten in zijn bedelbekertje had gegooid.

Giften

Nu wordt Harris als bedankje overstelpt met wereldwijde giften. Binnen de week werd bij een inzamelactie op het internet 88.000 dollar (67.000 euro) verzameld.

Volgens CNN blijft de man, die onder een brug woont, bescheiden. "Ik zou willen zeggen, maar ik geloof het niet, dat ik het verdien", luidde zijn commentaar op de geldstroom. "Waar zou het naartoe gaan met de wereld als iemand iets niet teruggeeft dat niet van hem is? "

Papieren beker

Sarah Darling ziet dat anders. Volgens CNN was haar dure diamanten ring haar uiterst dierbaar en droeg ze hem bijna altijd. Onlangs haalde ze hem wegens een huidprobleem van haar vinger en stak hem in haar portemonnee. Niet veel later ledigde ze de volledige inhoud in de papieren beker, die Harris opstak naar voorbijgangers in Kansas City. Pas een dag later realiseerde de Amerikaanse zich dat de ring weg was.

Ze ging terug naar de plaats waar ze Harris het laatst had gezien, maar vond hem niet. De dag daarna trof Darling hem wel aan en vroeg: "Ik weet niet of je me nog herinnert, maar ik heb je iets gegeven dat me erg dierbaar is". Harris antwoordde: "Was het een ring. Ja ik heb hem. Ik heb hem voor u bewaard".

"Ik denk dat de ring me geluk brengt," zei Sarah Darling tegen CNN. "Ik was voordien al heel erg gehecht aan de ring en nu hou ik er nog veel meer van."

Inzamelactie

De vrouw was zo gelukkig dat ze samen met haar man online een inzamelactie opstartte. Wereldwijd kwamen giften binnen voor Harris, in slechts een week meer dan 3.200 schenkingen. En daarbij zal het niet blijven, want er wordt 90 dagen lang geld ingezameld dat uiteindelijk aan Harris zal geschonken worden.

Bill Krejci, de man van Sarah Darling, ging Harris al enkele malen opzoeken om hem te vertellen over de inzamelactie. Hij heeft ook de fiets van de dakloze laten repareren. 'Ik zei hem dat de ring op een dag van mijn vrouw zal overgaan op onze dochter. Ik ben zo blij dat ik hem kan vertellen over de vele giften die over enkele weken voor hem zullen zijn. Dit is voor ons allemaal een ongelooflijk positieve ervaring.'(EE)

Onze partners