'Crabzilla' komt naar Blankenberge

29/03/10 om 13:55 - Bijgewerkt om 13:55

De volwassen Japanse reuzenspinkrab is de grootste levende krab die ooit te zien was in Europa en is vanaf vrijdag te bezichtigen in het Sea Life Centre in Blankenberge.

Vanaf vrijdag 2 april is 'Crabzilla', de grootste levende krab die ooit te zien was in Europa, te bezichtigen in het Sea Life Centre in Blankenberge.

De volwassen Japanse reuzenspinkrab dankt de naam 'Crabzilla' aan zijn monsterachtige verschijning. De spanwijdte van de scharen van het beest bedraagt meer dan 3,5 meter en de krab kan nog groeien. Want volledig volgroeid wordt een reuzenspinkrab tot 4,5 meter groot.

Dit reuzenexemplaar werd eind vorig jaar gevangen in de Stille Oceaan waarna het werd geplaatst in het Sea Life Centre in het Britse Birmingham. Vrijdagmorgen zal het beest verhuisd worden naar het centrum in Blankenberge.

Groot aquarium

Blankenberge beschikt namelijk over een groot aangepast aquarium waar momenteel al zes spinkrabben leven. Volgens Sea Life kunnen die nu al rekenen op bijzonder veel bijval maar zullen ze toch in het niets verzinken bij Crabzilla die hen, na een controle bij de dierenarts, zal vervoegen.

Crabzilla zal in een speciale koelwagen uitgerust met een aangepast reservoir en luchtpompen reizen van Birmingham naar de Belgische kust. Rond 16 uur wordt het dier onder escorte en met een speciaal viptransport door de Kanaaltunnel in Blankenberge verwacht.

Onze partners