Chihuahua erft miljoenen van baasje

22/06/10 om 17:24 - Bijgewerkt om 17:24

De zoon moet het met 'amper' een miljoen dollar doen.

Chihuahua erft miljoenen van baasje

© Belga

In Amerika heeft een man grote ogen getrokken toen bleek dat zijn moeder, die in maart overleed, een groter deel van haar vermogen aan haar hondje naliet dan aan hem. Ze zou volgens hem gemanipuleerd zijn.

Gail Posner, wiens vader al een enorm kapitaal had, hield er zelf ook een niet al te goedkope levensstijl op na. Daarbovenop gaf ze hopen geld uit voor haar lievelingsdier, Conchita, een chihuahua. Het dier werd rondgereden met een privéchauffeur, kreeg diamanten en zelfs schoonheidsbehandelingen waren dagelijkse kost.

Posners dochter Tina stierf aan een overdosis drugs, dus bleef enkel zoon Bret over, toen de 67-jarige vrouw drie maanden geleden stierf. Dat de hond van zijn moeder 3 miljoen dollar kreeg, terwijl hij maar een miljoen kreeg, was niet de enige ontgoocheling. Het huis van de moeder, dat zo'n 8,3 miljoen waard is, erfde het beestje eveneens.

De bedienden die in het enorme huis van Posner werkten, kregen samen het onwaarschijnlijke bedrag van 27 miljoen dollar. En dat is net hetgene wat de zoon des huizes wil aanklagen bij de rechtbank. Hij meent namelijk dat de bedienden zijn moeder gemanipuleerd hebben door middel van een medicijnencocktail.

De kans dat Bret gelijk krijgt, is niet onbestaande. In het verleden moest een hond, die 12 miljoen had geërfd van zijn baasje, zich na de uitspraak van de rechter tevreden stellen met 'maar' 2 miljoen dollar.

Onze partners