Bollywood maakt film over "menselijke" Adolf Hitler

11/06/10 om 13:50 - Bijgewerkt om 13:50

De Indiase filmindustrie in Bombay bereidt zich voor om onbekend en donkerder terrein te verkennen.

Bollywood maakt film over "menselijke" Adolf Hitler

De Indiase filmindustrie in Bombay, gekend voor haar 'feel good'-musicalfilms, bereidt zich voor om onbekend en donkerder terrein te verkennen met een film over de laatste dagen van Adolf Hitler.

Volgens berichten handelt de film, die de titel 'Dear Friend Hitler' zal krijgen, over de relatie tussen de Nazi-dictator en zijn naasten, onder wie zijn geliefde Eva Braun met wie hij tijdens zijn laatste dagen in de Berlijnse bunker trouwde.

"De film wil de enigmatische persoonlijkheid van Hitler in beeld brengen, maar toont ook een glimp van zijn onzekerheden, zijn charisma, zijn paranoia en de druk waarmee hij geconfronteerd werd bij cruciale beslissingen", zegt een bron aan de Indiase krant Mumbai Mirror.

Regisseur Rakesh Ranjan Kumer wil in de film ook Hitlers liefde voor India schetsen en tonen hoe de Duitse leider onrechtstreeks bijdroeg aan de onafhankelijkheid van India. De titel van de film verwijst overigens naar twee brieven aan de Führer van Mahatma Gandhi, de vader van de Indiase onafhankelijkheid.

Gelijkenis

Het personage van Hitler zal vertolkt worden door Bollywoodveteraan Anupam Kher, die al Gandhi speelde voor een televisiereeks. Kher werd door de regisseur gekozen omwille van "zijn gelijkenis met Hitler". De acteur zegt alvast uit te kijken naar deze nieuwe uitdaging. "Dit is een van de meest interessante personages uit de geschiedenis", aldus Kher.

Voormalig miss India, Neha Dhupia, zal de rol van Hitlers vrouw Eva Braun op zich nemen.

Hitler was eerder al het onderwerp van langspeelfilms, waaronder de Duitse film 'Der Untergang' uit 2004, die genomineerd werd voor de Oscar voor beste anderstalige film.

Dear Friend Hitler is de eerste Indiase Hitler-film.

Lees meer over:

Onze partners