Blindengeleidehond doet spectaculaire redding (Video)

17/06/13 om 08:55 - Bijgewerkt om 08:55

Een blindengeleidehond heeft tijdens zijn opleiding twee begeleiders op een spectaculaire manier gered van een op hol geslagen auto met aan het stuur een 93-jarige vrouw.

De 18 maanden oude labrador O'Neil moest met twee trainers een test afleggen in de stad San Raphael in Californië. Danielle Alverado werd geblinddoekt en Todd Jurek zou de prestaties van de hond beoordelen.

Terwijl de begeleiders met O-Neil op het voetpad liepen, gaf de hond plots een signaal dat er achter hen iets gebeurde. Jurek keek om en zag hoe een auto met hoge snelheid achterwaarts op hen inreed. Hij kon de geblinddoekte vrouw en de hond op het allerlaatste nippertje wegduwen.

De auto reed met zeer hoge snelheid tussen een gebouw en een muurtje, een opdracht die een ervaren stuntman met moeite zou kunnen volbrengen. Opvallend: aan het stuur zat een 93-jarige vrouw die de controle over haar auto volledig kwijt was.

De politie heeft haar rijbewijs afgenomen. De vrouw moet opnieuw een rijexamen afleggen als ze ooit nog achter het stuur van een auto wil plaatsnemen.

Je zou verwachten dat de hond met glans geslaagd was in de test, maar de begeleiders verklaarden de proef onvolledig. O'Neil zal dus een nieuw examen moeten afleggen.

'Dat zal niet echt een probleem worden,' zei Jurek. 'In ieder geval kan je een hond niet trainen voor wat wij hebben meegemaakt.'

De hond vindt naar verwachting binnen twee weken een baasje. (EE)

Onze partners