Bill Clinton 'kan president worden van Frankrijk of Ierland'

27/09/12 om 14:27 - Bijgewerkt om 14:27

Zien we Bill Clinton nog eens terug als president?

Bill Clinton 'kan president worden van Frankrijk of Ierland'

© AFP

Het Amerikaanse presidentschap is volgens de wet beperkt tot twee ambtstermijnen. Hoewel Bill Clinton (1993-2001) die al achter de rug heeft, ziet de ex-president nog mogelijkheden, zo zei hij in een interview met Piers Morgan op CNN.

"Misschien veranderen de regels ooit. We leven tenslotte ook langer en we kunnen dus langer werken," aldus Clinton.

Ierland en FrankrijkEn lukt het niet in de VS, dan misschien in het buitenland. Toen Morgan, een Brit, bij wijze van grap stelde dat het Verenigd Koninkrijk zijn wet wil veranderen en graag Clinton als eerste minister zou hebben, repliceerde die: "Er zijn slechts twee landen waar ik me kandidaat mag stellen voor het hoogste leiderschap. Als ik naar Ierland verhuis en er een huis koop, kan ik voor het presidentschap gaan omdat ik Ierse roots heb."

"En omdat ik geboren ben in Arkansas, dat deel uitmaakte van de Louisiana Purchase, dat ooit toebehoorde aan het Franse rijk, kan dat ook in Frankrijk, op voorwaarde dat ik naar dat land verhuis, er zes maanden woon en vloeiend Frans spreek."

Clinton grapte verder: "Ooit deed ik het goed in een peiling voor de Franse presidentsverkiezingen, maar verder zal ik nooit geraken. Als de mensen immers mijn gebroken Frans met zuiders accent hoorden, zou het snel gedaan zijn." (KVDA)

Lees meer over:

Onze partners