Belgische vrouwen op één na meest betrouwbare partners van Europa

28/02/14 om 14:28 - Bijgewerkt om 15:16

Italiaanse en Franse mannen zijn het meest overspelig in Europa, terwijl Britse mannen het trouwst blijven aan hun partner.

Belgische vrouwen op één na meest betrouwbare partners van Europa

Overspel © Thinkstock

Uit een peiling van het onderzoeksbureau IFOP blijkt dat Italiaanse en Franse mannen het meest overspelig zijn. Belgische mannen eindigen op een derde plaatst. Dat schrijft de Britse krant The Telegraph. De peiling werd uitgevoerd in opdracht van het buitenechtelijke datingbureau Gleeden. Zes landen werden onder de loep genomen (België, Frankrijk, Italië, Groot-Brittannië, Spanje en Duitsland).

Belgische vrouwen gedragen zich in vergelijking met andere Europese landen erg zedig. 'Amper' 29 procent geeft aan zich ooit al schuldig te hebben gemaakt aan buitenechtelijke seks. Enkel bij Spaanse vrouwen ligt het cijfer lager.

Overspel en religie

De Franse president François Hollande, die zijn vriendin Valerie Trieweiler onlangs bedroog, en de Italiaanse Silvio Berlusconi, berucht om zijn 'bunga bunga-feestjes', zijn volgens het IFOP erg representatief voor de twee landen. "Het cliché dat Zuiderse mannen flierefluiters zijn, bevat misschien toch een grond van waarheid", zegt Francois Kraus directeur van het onderzoeksbureau.

De onderzoekers zien daarnaast een link tussen overspel en godsdienst. Volgens hen laten mensen in overwegend protestantse landen, zich minder snel verleiden tot overspel. (AVE)

Lees meer over:

Onze partners