Australië zoekt uitgebluste Britse werknemers

10/08/10 om 16:51 - Bijgewerkt om 16:51

Bierproever, koalajager of opruimer van kangoeroedrollen: de deelstaat Zuid-Australië belooft uitgebluste Britse werknemers een "ongebruikelijk" beroep.

Australië zoekt uitgebluste Britse werknemers

De deelstaat heeft een aanwervingsplan gelanceerd voor 18- tot 30-jarigen. Zo kunnen kandidaten solliciteren voor vacatures als profiler die de persoonlijkheid van haaien analyseert, decorateur van pinguinverblijven of rechter van een Miss Strand-wedstrijd.

Zuid-Australië belooft de kandidaten een perfect "evenwicht tussen werk en vrije tijd" en een "ongewone" job in de volle natuur, in streken die naar verluidt tot de mooiste van de wereld behoren. Het werk "contrasteert duidelijk met de lange dagen die in Groot-Brittannië aan een bureau" gesleten moeten worden.

Vervelen

De Australische staat, die Adelaide als hoofdstad heeft, koos het zuidoosten van Engeland voor haar wervingscampagne omdat uit een enquête bij 2.000 Britten gebleken was dat men zich daar het meest verveelt op het werk.

De jobs zijn vooral bestemd voor afgestudeerden die een sabbatjaar willen nemen. Mensen die reizen willen combineren met werken, "hebben de keuze: de platgetreden paden bewandelen of iets doen wat men nergens anders kan doen, een ervaring opdoen die men later aan de kleinkinderen vertelt", legde Bill Muirhead uit, de vertegenwoordiger van Zuid-Australië in Londen.

Lees meer over:

Onze partners