Antiregenmars door Amsterdam: 'Stop het slechte weer!'

21/07/12 om 09:02 - Bijgewerkt om 09:02

Zo'n kleine 1.000 mensen hebben zich via Facebook aangemeld om in Amsterdam een protestmars te lopen tegen het langdurig slechte weer.

"Stop het slechte weer!", ook onze Noorderburen vinden het nu wel welletjes geweest. 972 mensen hebben zich via Facebook aangemeld om zaterdagmiddag in Amsterdam een protestmars te lopen tegen het langdurig slechte weer. Dat de zon inmiddels weer is gaan schijnen, maakt de organisatie niets uit.

"We zien al een beetje resultaat, dus nu moeten we even doorzetten", vindt Pum van den Berg, voorzitter van het onlangs opgerichte Actiecomité Stop Het Slechte Weer. "We willen minimaal twee weken lang zon en 25 graden."

Handtekeningen overhandigen

De zonliefhebbers verzamelen zich vanaf 12.30 uur bij het standbeeld van Rembrandt van Rijn op het Rembrandtplein in Amsterdam. Om 13.30 uur lopen de demonstranten via de Vijzelstraat, Vijzelgracht en Weteringschans naar het Leidseplein. Na aankomst geeft voorzitter Van den Berg om 14.45 uur een toespraak bij café Heineken Hoek, gevolgd door een persconferentie. Ook zal de organisatie handtekeningen overhandigen aan "verantwoordelijken van den Bilt (de bijnaam van het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut, nvdr.), andere weerstations en de politieke partijen."

De organisatoren drijven hun gespeende volkswoede zo ver, dat ze zelfs een schuldige aanduiden: "En wie anders dan Piet Paulusma (Nederlands weerman, nvdr.) zal ter verantwoording worden geroepen en in de gelegenheid gesteld worden om zijn 'misdaden' goed te maken. Anders zullen er nog hardere acties tegen het slechte weer volgen in het verloop van deze zomer."

Foute zomerhitjes

De afterparty bestaat uit "een greep uit de meest lachwekkende Facebookreacties" en "een dj die foute zomerhitjes in zal zetten", aldus de organisatie op de Facebookpagina van het Nederlandse evenement. (Belga/SD)


Lees meer over:

Onze partners