Amerikanen laten Japans 'spookschip' zinken (video)

06/04/12 om 12:10 - Bijgewerkt om 12:10

De Japanse vissersboot Ryou-un Maru raakte op drift na de tsunami die Japan in maart 2011 trof. Uit veiligheidsoverwegingen hebben de Amerikanen het spookschip voor de kust van Alaska doen zinken.

Amerikanen laten Japans 'spookschip' zinken (video)

© Reuters

De Amerikaanse kustwacht heeft de Japanse vissersboot die sinds de tsunami van maart vorig jaar doelloos op zee ronddobberde, tot zinken gebracht. Het "spookschip", dat zich dezer dagen voor de kust van Alaska bevond, vormde een bedreiging voor de scheepvaart, klonk het.

De vissersboot werd eerder op 24 maart gesignaleerd in de Stille Oceaan, voor de kust van Canada.

"Het schip is tussen 45 en 60 meter lang, het is onbemand en onverlicht en het is op drift. In de duisternis vormt het een ernstig gevaar voor andere schepen in de sector", aldus een woordvoerster van de kustwacht van Alaska.

'Spookschip'

Het spookschip is het grootste object tot nu toe dat ten gevolge van de tsunami van 11 maart 2011 in Japan de hele Stille Oceaan heeft overgestoken tot voor de Noord-Amerikaanse kust.

Hawaïaanse onderzoekers verwachten dat een heleboel puin van de tsunami begin 2014 op de westelijke kusten van de VS zal aanspoelen. (Belga/INM)

Onze partners