Amerikanen bouwen creationistisch pretpark

01/03/14 om 10:35 - Bijgewerkt om 10:35

Een Amerikaanse christelijke beweging begint met de bouw van een pretpark gebaseerd op het Oude Testament met onder meer een replica van de Ark van Noach en een roetsjbaan doorheen de plagen van Egypte.

Amerikanen bouwen creationistisch pretpark

© /

Het 'Ark Encounter'-park, dat in 2016 opengaat in de Amerikaanse staat Kentucky, zal de Ark van Noach nabouwen op ware grootte. Het zou om de grootste houten structuur in de Verenigde Staten gaan. Er komt ook een Toren van Babel met een special effects-filmtheater, een dorp uit de eerste eeuw en een roetsjbaan doorheen de plagen van Egypte.

Wetenschappers verzetten zich tegen de komst van het park omdat het volgens hen 'een vals beeld van de geschiedenis en de biologie' geeft en dat 'als een feit' presenteert.

De initiatiefnemer van het park is de christelijke beweging 'Answers in Genesis' die ook verantwoordelijk is voor het Creationisme Museum in Kentucky. Dat museum is omstreden omdat het de oorsprong van het universum, de oorsprong van het leven en geschiedenis van de mensheid op basis van een letterlijke interpretatie van het boek Genesis uit de Bijbel presenteert. Zo leert het museum dat de aarde pas 6.000 jaar geleden ontstond. (TE)

Lees meer over:

Onze partners