Advertentie tegen moskee op New Yorkse bussen

11/08/10 om 09:01 - Bijgewerkt om 09:01

Een twintigtal New Yorkse bussen gaat binnenkort rondrijden met advertenties tegen de bouw van een moskee en een islamitisch centrum in de buurt van Ground Zero.

Advertentie tegen moskee op New Yorkse bussen

De advertenties met het opschrift "Why there?" zetten een afbeelding van een vliegtuig dat op het punt staat tegen het World Trade Centre te vliegen naast een afbeelding van een moskee.

Met de advertentie wil de organisatie Stop Islamization of America haar ongenoegen laten blijken over de mogelijke bouw van een moskee in de buurt van Ground Zero, de plaats waar op 11 september 2001 bijna 3.000 mensen om het leven kwamen bij een door al-Qaida opgeëiste terroristische aanslag op het World Trade Centre.

Stop Islamization of America had de weigerachtige MTA voor de rechter gedaagd om de advertentie te aanvaarden. Het vervoersbedrijf is nu overstag gegaan. "De MTA steunt de opinie van deze advertentie niet, maar heeft na een onderzoek van ons beleid inzake publiciteit en de lopende gerechtelijke procedures besloten de advertentie te aanvaarden", zo verklaarde een woordvoerder.

Lees meer over:

Onze partners