'Aartsbisschop van Canterbury is een rukker'

07/06/13 om 15:59 - Bijgewerkt om 15:59

In de Britse Kerk bestaat onenigheid over het homohuwelijk. Dat leidde afgelopen week tot een opmerkelijk relletje op Facebook.

Het feit dat Justin Welby, de aartsbisschop van Canterbury, zich onlangs tegen de legalisering van het homohuwelijk in het Verenigd Koninkrijk uitsprak, was bij één priester in het verkeerde keelgat geschoten. Die uitte zijn ongenoegen op de sociale netwerksite Facebook. "Ik vind het jammer dat nare mensen als Justin Welby mijn geloof in de kerk schaden", schreef Ramshaw op zijn Facebookprofiel. "Hij spreekt niet in mijn naam en ik vind hem een rukker."

Ramshaw werd meteen op de vingers getikt door collega-priester Arun Arora, woordvoerder van de Church of England. Die liet - via Facebook - weten dat "iemand een rukker noemen niet door de beugel kan voor een priester."

'Onhoffelijke leugenaar'

Daarop escaleerde de discussie. Ramshaw verontschuldigde zich voor zijn woordkeuze, maar noemde Welby's standpunt kwetsend voor veel christenen. Aurora beschuldigde hem er daarop van "onhoffelijk" te zijn en "een leugenaar die zijn beloften breekt."

Intussen lijkt de storm bedaard. "Het homohuwelijk is een emotionele kwestie", verklaarde Arora aan de Britse krant The Independent. "Er bestaan verschillende visies in de Kerk en er is ook veel discussie op het internet. Ik denk alleen niet dat iemand een rukker noemen de beste manier is om het debat aan te vatten." (JDW)

Onze partners