9/11-terrorist maakt reclame voor ontharingsproduct

07/11/14 om 09:31 - Bijgewerkt om 09:40

De bekende foto van het gevangen Al-Qaedakopstuk Khalid Sheikh Mohammed, het brein achter de aanslagen van 11 september 2001, is door een Turks cosmeticabedrijf gebruikt voor een advertentie voor een ontharingsproduct. Het bedrijf zegt dat het de man niet had herkend.

9/11-terrorist maakt reclame voor ontharingsproduct

© /

Khalid Sheikh Mohammed zit vast in Guantanamo Bay op Cuba. Hij is veroordeeld voor het beramen van de 9/11-aanslagen in de Verenigde Staten. De foto dateert van net na zijn arrestatie door de VS in 2003.

Het Turkse bedrijf Epila gebruikte de foto van de sterk behaarde Mohammed nu - naar eigen zeggen nietsvermoedend - voor een advertentie voor een ontharingsproduct. 'Het haar zal niet uitvallen door te wachten', luidt het boven de foto.

Epila heeft zich inmiddels verontschuldigd voor de omstreden advertentie en beweert dat het zich van geen kwaad bewust was.

'We hadden hem niet herkend en we wisten dus niet dat het om een terrorist ging,' zei woordvoerder Mehmet Can Yildiz aan de krant Hurriyet. 'Deze foto is populair in grappen op het internet. De man is behoorlijk behaard, dus we dachten dat hij geschikt was voor onze advertentie. We hadden geen politieke bijbedoelingen,' luidt het.

Lees meer over:

Onze partners