10 eenvoudige manieren om intelligenter over te komen

05/06/14 om 17:25 - Bijgewerkt om 19:33

'Iedereen wil het zijn, maar niet iedereen is het', zo vat psycholoog Jeremy Dean het begrip intelligentie samen. Gelukkig zijn er volgens hem eenvoudige tips om mensen te misleiden en er slimmer uit te zien.

10 eenvoudige manieren om intelligenter over te komen

Intellegentie © Istock

Volgens psycholoog Jeremy Dean is het eenvoudiger om er slim uit te zien dan om daadwerkelijk slim te zijn. Tien tips:

1. Praat met expressie

Datgene wat je zegt is niet zo belangrijk wel de manier waarop je het zegt. Mensen vinden iemand slim als hij of zij erg enthousiast vertelt (ook al is de inhoud complete nonsens).

2. Maak oogcontact

In het Westen wordt oogcontact beschouwd als een kenmerk van iemand die zelfzeker is, een leidersfiguur.

3. Lach

Deze tip geldt alleen voor mannen. Volgens een onderzoek uit 2014 uitgevoerd in Tsjechië blijkt dat er een correlatie bestaat tussen een glimlachend persoon en hoe intelligent die personen wordt ingeschat. Een man bij wie de mondhoeken naar boven zijn gericht, vinden we namelijk slimmer.

4. Ga later naar bed

Intelligente mensen gaan later naar bed en slapen langer, blijkt uit een Amerikaanse studie. 'Saaie' mensen gaan op een weekdag gemiddeld slapen rond 23.41 uur. De 'slimmere' mensen gaan volgens die studie meer dan veertig minuten later naar bed, rond 00.29 uur.

5. Verstop de huid

Slimme mensen tonen niet veel huid, zegt Dean. "Als je wil dat mensen je beschouwen als een intelligent persoon, draag je best niet te onthullende kledij."

6. Verander je naam

Het is een vreemde eigenschap van mensen, maar begrijpbare dingen worden ook sneller aangenomen voor waar. Dat geldt ook voor namen. Iemand met een eenvoudige naam, wordt sneller geloofd.

7. Gebruik een initiaal tussen je namen

"Hallo ik ben Jeremy H. Dean, aangenaam", geeft de psycholoog als voorbeeld. Een initiaal tussen de twee namen zou de status verhogen en meteen een pak intellectueler overkomen.

8. Houding

Gebruik je hele lichaam om macht en zelfzekerheid uit te stralen. Houd je schouders recht en benader mensen steeds in plaats van dat zij jou benaderen. Dit werkt deels intimiderend, maar tegelijkertijd tonen mensen zo meer respect voor je.

9. Maak je zorgen

Deze tip is misschien iets minder aangenaam, maar werkt volgens Dean wel: wees de hele dag bezorgd. Slimme mensen zouden namelijk vatbaarder zijn voor angst, dan 'gemiddelde personen.'

10. Geloof het

Simpelweg geloven dat iemand slimmer is, helpt vaak om iemand ook daadwerkelijker slimmer te maken, bleek uit een studie uit 2011. Als laatste tip geeft Dean dan ook "straal intelligentie uit."

Bron: Spring.org.uk

Lees meer over:

Onze partners