Koen Meulenaere
Koen Meulenaere
Van 1991 tot 2012 de satiricus van Knack
Opinie

25/06/10 om 10:39 - Bijgewerkt om 10:39

Mooie muziek

Over die vuvuzelas mogen ze zeuren zoveel ze willen, wij vinden dat mooie muziek.

Over die vuvuzelas mogen ze zeuren zoveel ze willen, wij vinden dat mooie muziek. Zacht timbre, warme klank, melodieus. Heel wat minder eentonig dan de laatste cd van Frank Vander linden. En dan de voorlaatste. Ooit een speech gehoord van Caroline Gennez? Ah bon.

Een vuvuzela is uiterst geschikt voor de vrolijke deuntjes van componisten als Rachmaninov en Brahms. Het beroemde klarinettrio opus 114 van Brahms klinkt veel beter op een vuvuzela dan op een klarinet, wij hebben het uitgeprobeerd.

Misschien een ideetje voor Patrick Orlans, in ons gezamenlijk streven om de attracties tijdens de vipdiners van Club Brugge te vervolmaken. De zakkenroller, door Orlans 'tafelgoochelaar' genoemd, wordt behouden. Hij ontvreemdt het tafelzilver en berooft de eters van hun portefeuilles en juwelen. Om hem het werk te vergemakkelijken wordt de aandacht afgeleid door een stemmig combo met Michel D'Hooghe op de piano, Patrick Orlans zelf op koper en voor de zang, en Jacques Denolf op de vuvuzela. Mogi Bayat blijft buitenwipper. Al zullen de gasten waarschijnlijk wel uit eigen beweging naar buiten wippen.

Koen Meulenaere

Onze partners