Moeder smeekt kalief IS om vrijlating zoon: 'Ik smeek u om mijn kind' (video)

27/08/14 om 23:01 - Bijgewerkt op 28/08/14 om 06:31

Shirley Sotloff, de moeder van journalist Steven Sotloff, heeft in een videoboodschap gericht aan de leider van de Islamitische Staat gesmeekt om de vrijlating van haar zoon. Steven Sotloff is de tweede Amerikaanse journalist die in de onthoofdingsvideo van James Foley getoond werd.

De beul legde het lot van Sotloff in handen van Amerikaans president Barack Obama. In de video richt zijn moeder zicht rechtstreeks tot Abu Bakr al-Baghdadi, de leider van de IS. Ze doet een beroep op "zijn autoriteit" om haar zoon "amnestie" te geven.

"Ik heb de voorbije maanden veel over de islam geleerd", zo zegt de moeder. "Ik smeek u om mijn kind" "Volgens de Islam is geen individu verantwoordelijk voor de zonden van een ander. Mijn zoon is niet verantwoordelijk voor de daden van de Amerikaanse regering. Hij is een onschuldige journalist. Ik ben een moeder die haar kind terug wil. Ik smeek u me dit te gunnen."

Een woordvoerder van het Witte Huis kon niet zeggen of president Obama de video, die in het Arabisch ondertiteld is, al gezien heeft. Het is ook niet duidelijk of de Amerikaanse regering op de hoogte was van de video of niet.

Lees meer over:

VTM Nieuws Binnenlandmeer video's

VTM Nieuws Buitenlandmeer video's

VTM Nieuws Binnenlandmeer video's

VTM Sportmeer video's

VTM Stadionmeer video's

Onze partners