Astrid Wittebolle
Astrid Wittebolle
Astrid Wittebolle selecteert voor u de site van de dag.
Opinie

25/12/11 om 18:02 - Bijgewerkt om 18:02

Microtoerisme

Organiseert een evenement, Gidsy doet de rest

Reizen is natuurlijk erg plezierig. Maar bent u dat kuddetoerisme ook zo beu? Alle dingen die u moet zien? Alle hippe bars die u moet bezoeken? Alle wandelingen of survival-tochten die uw vrienden ook al eens hebben gedaan?

Als u snakt naar reizen waarbij u iets kunt doen met échte mensen, dan bent u bij Gidsy misschien wel aan het goede adres.

Deze site is het werk van een groep jongeren die zich zowel in Berlijn, Parijs, Amsterdam als New York bevinden. U kunt er grasduinen in een lijst van kleinschalige, vaak erg originele evenementen of activiteiten. Een 'dumpling'-tour in New York, bijvoorbeeld. In drie uur tijd de beste loempia's eten in Chinatown. Een weekendje 'off the grid' in een ongerept bos, een 'nerdy' LAN-party in New York of een ontspannende... breicursus in Berlijn.

Wanneer u zelf activiteiten organiseert (een rondleiding in uw eigen stad, een literaire avond, een geheime 'shopping'-wandeling, u verzint het zelf maar), dan kunt u die opgeven bij Gidsy. Uw activiteit wordt gepromoot en krijgt een unieke URL. De betaling regelt u met uw klanten, maar Gidsy krijgt 10 procent van de prijs. Let wel: de belastingen moet u zelf regelen.

De site, die in november gelanceerd werd, staat nog in zijn kinderschoenen en er zijn voorlopig enkel maar activiteiten in Berlijn, New York en Amsterdam. Maar het idee is alvast erg clever.

Onze partners