Zsa Zsa Gabor krijgt laatste sacrament

16/08/10 om 12:22 - Bijgewerkt om 12:22

De Amerikaanse actrice Zsa Zsa Gabor ligt in het ziekenhuis door complicaties na een heupoperatie.

Het gaat niet goed met de legendarische Hollywood-actrice Zsa Zsa Gabor. Ze heeft een priester laten komen om haar het laatste sacrament toe te dienen.

De 93-jarige Zsa Zsa Gabor was op 17 juli opgenomen in het ziekenhuis. Ze had haar heup gebroken bij een val uit bed toen ze de telefoon wilde opnemen.

Na de operatie verkeerde ze een tijdje in kritieke toestand, maar woensdag mocht ze naar huis. Twee dagen later werd ze echter weer opgenomen met een bloedstolsel.

De toestand van de actrice is ernstig, aldus haar woordvoerder. Haar echtgenoot, Frederic von Anhalt, zit aan haar zijde.

Turbulent leven

Zsa Zsa Gabor, Miss Hongarije in 1936, woont en werkt al heel lang in Hollywood, waar ze in tientallen films en tv-series meespeelde, onder meer in "Moulin Rouge" van John Huston (1952) en "Touch of Evil" van Orson Welles (1958).

Maar Zsa Zsa is vooral bekend omwille van de juridische perikelen, de financiële schandalen, haar flamboyante levensstijl en talloze huwelijken. Zo was ze ooit getrouwd met de overgrootvader van socialite Paris Hilton, Conrad Hilton, waarmee ze haar enige kind, Francesca Hilton, kreeg. In 1989 trouwde ze met haar negende en huidige echtgenoot, prins Frederic von Anhalt. Gabor is gedeeltelijk verlamd na een auto-ongeval in 2002 en een beroerte in 2005.

Lees meer over:

Onze partners