Zowel oudste vrouw van België als oudste vrouw ter wereld overleden

07/04/15 om 10:39 - Bijgewerkt om 10:39

Op maandag zijn de 110-jarige Anna De Guchtenaere en de 116-jarige Gertrude Weaver overleden. Beide vrouwen droegen de titel van respectievelijk 'oudste mens van België' en 'oudste mens ter wereld'.

Zowel oudste vrouw van België als oudste vrouw ter wereld overleden

Gertrude Weaver was nog maar 6 dagen de oudste mens ter wereld. © /

Anna De Guchtenaere, de oudste inwoner van het land, stierf in Zwijnaarde op de vooravond van haar 111e verjaardag. De supereeuwelinge werd op 10 april 1904 geboren in Ledeberg en verbleef in het woonzorgcentrum Zonnebloem in Zwijnaarde. Ze kon het volgens haar verplegers doen met slechts één pilletje per dag.

De Guchtenaere studeerde aan het conservatorium en begeleidde als violiste stomme films in het Gentse, na de opkomst van de geluidsband werkte ze als secretaresse.

Op hetzelfde moment is in de Amerikaanse staat Arkansas ook de oudste Amerikaanse vrouw op 116-jarige leeftijd overleden. Gertrude Weaver droeg nog maar zes dagen de titel van oudste persoon ter wereld na de dood van de Japanse Misao Okawa (117). Weaver schreef haar lang leven toe aan 'lief zijn voor anderen' en 'haar eigen potje koken'. De vrouw deed nog drie keer per week aan beweging in haar rolstoel en at drie maaltijden per dag.

De Amerikaanse vrouw Jeralean Talley, die op 23 mei 1899 geboren werd, is voortaan de oudste mens ter wereld. Talley werd geboren in Montrose, in de Amerikaanse staat Georgia, waar ze aanvankelijk werkte op de katoen- en pindavelden.

De oudste nog levende mens in Europa is de Italiaanse Emma Morano, die op 29 november 1899 geboren werd.

Lees ook: 10 tips van eeuwelingen voor een lang leven

.

Lees meer over:

Onze partners