Zeilmeisje verhuist naar Nieuw-Zeeland

03/09/12 om 15:45 - Bijgewerkt om 15:44

Laura Dekker, ook wel het 'zeilmeisje' genoemd, gaat zich permanent vestigen in Nieuw-Zeeland. Dat heeft ze gezegd in een interview met de Nieuw-Zeelandse televisie.

Laura Dekker kwam dit weekend aan in de omgeving van Whangarei, 600 kilometer ten noorden van de hoofdstad Wellington. Ze moest een tussenstop maken toen haar boot na noodweer schade had opgelopen.

Nederlandse vlag vervangen In januari werd bekend dat ze uit woede over de Nederlandse overheidsbemoeienis de Nederlandse vlag op haar boot had vervangen door de Nieuw-Zeelandse. Ze wil niet meer terug naar Nederland, mede vanwege het klimaat en de levensstijl.

Dekker werd in september 1995 geboren op een jacht van haar ouders in Nieuw-Zeeland. In januari van dit jaar werd ze de jongste zeiler die solo de wereld heeft rondgevaren. Aan de recordpoging ging een langdurige strijd met de Nederlandse autoriteiten vooraf.

Laura vaart niet meer alleen, maar heeft een jongeman, Bruno, aan boord. Ze ontmoette de negentienjarige jongen eerder dit jaar in het Caribisch gebied.

Jeroen Langelaar / Elsevier

Lees meer over:

Onze partners