Zanger Bob Benny overleden

29/03/11 om 13:34 - Bijgewerkt om 13:34

Bob Benny was in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw een van de populairste zangers in Vlaanderen. Zijn bekendste hit is 'Waar en wanneer'.

De Vlaamse zanger Emilius Wagemans, beter bekend onder zijn artiestennaam Bob Benny, is op 84-jarige leeftijd overleden na een lange ziekte. Dat meldt de VRT. Bob Benny was in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw een van de populairste zangers in Vlaanderen. Zijn bekendste hit is 'Waar en wanneer'.

Bob Benny werd geboren op 28 mei 1926 en begon zijn carrière als zanger vlak na de Tweede Wereldoorlog. Begin de jaren 50 ging hij aan de slag bij het toenmalige Nationaal Instituut voor de Radio-omroep (NIR). Hij had verschillende eigen shows met veel zang en dans.

Eurovisiesongfestival
In 1957 scoorde Bob Benny zijn eerste grote hit: 'Cindy oh Cindy'. Twee jaar later mocht hij België vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Cannes, waar hij gedeeld zesde werd met zijn liedje 'Hou toch van mij'. Dat Vlaamse record kon pas in 2010 worden geëvenaard door Tom Dice.

Zijn tweede deelname, in 1961, was geen succes: hij eindigde gedeeld laatste met 'September, gouden roos'.

Musicals
Zijn grootste hit, 'Waar en wanneer', op muziek van Johann Strauss, scoorde Bob Benny in 1963. Daarna speelde hij nog in verschillende musicals, waaronder My Fair Lady, en operettes en trad hij op cruiseschepen op.

In 2001 kreeg de toen 75-jarige Bob Benny een beroerte. Op zijn 80e verjaardag werd hij nog in de bloemetjes gezet door de stad Antwerpen (zie foto). Zijn laatste jaren bracht hij door in een rusthuis in Sint-Niklaas.

Lees meer over:

Onze partners