Zaligverklaring Johannes-Paulus II nabij

12/01/11 om 14:04 - Bijgewerkt om 14:04

Voor de zaligverklaring van Johannes-Paulus II is er enkel nog de handtekening van paus Benedictus XVI nodig.

Zaligverklaring Johannes-Paulus II nabij

© Reuters

De commissie van kardinalen en bisschoppen die lid zijn van de Congregatie voor de Heiligverklaringen, hebben het mirakel dat nodig is om voort te gaan met het proces, goedgekeurd. Het betreft de wonderbaarlijke genezing van de Franse zuster Marie Simon-Pierre van de ziekte van Parkinson, waaraan ook Johannes-Paulus II leed.

De prefect van de bevoegde Congregatie, Mgr. Angelo Amato, moet de beslissing nu meedelen aan de Duitse kerkleider, die een decreet moet ondertekenen en de datum voor de zaligverklaring moet vaststellen.

Heiligverklaring

De Italiaanse pers speculeert op twee datums voor de zaligverklaring: 3 april en 16 oktober. Die laatste zou het meest plausibel zijn.

Het proces tot zaligverklaring werd zeer snel opgestart na het einde van het 27-jarige pontificaat van Johannes Paulus II, en werd tijdens zijn uitvaart al door talrijke gelovigen geëist. In plaats van

de gebruikelijke vijf jaar werd de procedure al twee maanden na zijn dood opgestart. De volgende stap is, mits een tweede wonder, de heiligverklaring.

Paus Johannes-Paulus II overleed op 84-jarige leeftijd op 2 april 2005.

Onze partners