Véronique Goossens
Véronique Goossens
Anker Kanaal Z
Opinie

28/12/13 om 08:37 - Bijgewerkt om 08:37

Z-Talk Goossens Off The Record 2013 in 10 kruidige quotes.

Tien opmerkelijke uitspraken van gasten in Z-Talk Goossens van het afgelopen jaar.

"Als opiniemaker kan ik niet de hele waarheid vertellen, ik houd altijd een slag om de arm." - Geert Noels, de eerste econoom die het stilzwijgen verbrak over intimidatie.

"Mensen kunnen slechts zes uur per dag geconcentreerd werken. Waarom zouden ze dan acht uur moeten bezig zijn?" - Frank Van Massenhove, net niet de topman van de NMBS.

"Ondernemers hebben vandaag het gevoel dat ze in een bad zitten, waarvan het stopje is uitgetrokken." - André Duval, reclamegoeroe met talent voor beelden.

"Ik betaal te weinig belastingen. De sterkste schouders moeten meer dragen, maar dan eis ik wel goedkopere arbeid. " - Marc Coucke, de vitamineverstrekker met een boon voor fraudebestrijder John Crombez.

"België is een lageloonland. 80 procent van mijn R&D gebeurt bij jullie. " - Davy Kestens, de Vlaamse Mark Zuckerberg die sociale media temt voor angstige bedrijven.

"Jammer genoeg kunnen we in Vlaanderen geen reset-knop indrukken om een nieuw industrieel beleid uit te tekenen." - Wouter De Geest, de BASF Antwerpen-baas die al gevloekt heeft over zijn voorzitterschap van de Vlaamse industrieraad.

"Wij ondernemers zijn de proletariërs van vandaag." - Grete Remen, de patrones van Damhert Nutrition, aan voeding nochtans geen gebrek.

"Ik wil in geen geval bij de "groep van 10", die om de twee jaar een hoogmis houdt en daar wat rituelen uitvoert." - Michel Delbaere, die na Luc De Bruyckere de VOKA-boot 180 graden draaide.

"Grondstoffen worden zo schaars, dat we ze in de toekomst gaan leasen, zodat we ze opnieuw kunnen gebruiken." - Mario Fleurinck, de beeldenstormer van 3D-printingbedrijf Melotte.

"Het interessante aan deze tijd is dat we nog nooit zoveel tijd hebben gekregen om ons voor te bereiden op een totale implosie van de markten." - Erik (groen petje) Geenen, luis in de pels van BEL20-bedrijven en de Nationale Bank.

Bekijk het jaaroverzicht van Z-Talk Goossens.

Onze partners