Wie zijn de jongste miljardairs ter wereld?

10/03/11 om 16:38 - Bijgewerkt om 16:38

Het Amerikaanse zakenblad Forbes publiceerde een lijst met de twintig jongste miljardairs ter wereld. Ziehier het bewijs dat iemand al na slechts enkele jaren in het geld kan zwemmen.

Wie zijn de jongste miljardairs ter wereld?

© EPA

- Dustin Moskovitz (26 jaar) De Amerikaan Dustin Moskovitz is met zijn fortuin van 2,7 miljard dollar de jongste miljardair ter wereld. De 26-jarige was de kamergenoot van Facebook-oprichter Mark Zuckerberg, die slechts acht dagen ouder is dan Moskovitz, op de universiteit van Harvard en was tevens de derde werknemer van Facebook. Sinds 2008 werkt de jonge miljardair bij 'Asana', een softwarebedrijf dat individuen en kleine bedrijven helpt om beter samen te werken.

- Mark Zuckerberg (26 jaar) De oprichter van de populairste netwerksite van de wereld staat op de tweede plaats in het lijstje. Facebook speelt tegenwoordig een erg belangrijke rol in de Arabische wereld, mar ook in de rest van de wereld heeft de sociale netwerksites heel wat fans. De 26-jarige heeft een fortuin van 13,5 miljard dollar.

- Albert von Thurn und Taxis (27 jaar) De 27-jarige Duitser erfde op zijn achttiende verjaardag, in juni 2001, een pak geld van zijn overleden vader. Dat hield de jongeman echter niet tegen om verder te studeren. In juni 2008 behaalde hij een masterediploma economie en godgeleerdheid. Met een fortuin van 2 miljard dollar kan de Duitser nog wel even voort.

- Scott Duncan (28 jaar) De 28-jarige Scott Duncan heeft werkelijk niets moeten ondernemen om te beschikken over een fortuin van 3,1 miljard dollar. De Amerikaan erfde zijn vermogen in maart 2010 bij het overlijden van zijn vader Dan Duncan, de stichter van het pijpleidingbedrijf Enterprise Products.

- Eduardo Saverin (29 jaar) Al twee oprichters van Facebook staan bij de vijf jongste miljardairs ter wereld, en met de 29-jarige Eduardo Saverin wordt daar nog een aan toegevoegd. Na een rechtszaak met Zuckerberg behield de Amerikaan nog 5% van zijn oorspronkelijke 30% aandelen van het bedrijf. Saverins vermogen is goed voor zo'n 1,6 miljard dollar.

- Yang Huiyan (29 jaar) De Chinese is op haar 29e de hoofdaandeelhouder van 'Country Garden Holdings of Guangzhou', een van de grootste Chinese projectontwikkelingbedrijven. De voorzitter van het bedrijf is de vader van de jonge Huiyan. Haar fortuin bedraagt 4,1 miljard dollar.

- Fahd Hariri (30 jaar) De jongste zoon van de Libanese premier Rafik Hariri erfde, na de dood van zijn vader in 2005, 1,5 miljard dollar aan belangen. De 30-jarige zetelt in het bestuur van 'Future TV', een Libanees televisiestation en woont momenteel in Parijs.

- Sean Parker (30 jaar) De voormalige directeur van Facebook, Sean Parker, maakte zijn debuut als miljardair door de stijgende waarde van de sociale netwerksite. Op negentienjarige leeftijd bedacht de Amerikaan de online muziekdienst 'Napster', maar hij werd pas echt bekend nadat zanger Justin Timberlake de rol van Parker speelde in de film 'The Social Network'. Op zijn dertigste heeft hij een vermogen van 1,6 miljard dollar.

- Ayman Hariri (32 jaar) De tweede jongste zoon van de Libanese premier Rafik Hariri erfde, zoals zijn broer Fahd, 1,5 miljard dollar aan belangen. De 32-jarige zetelt in het bestuur van zowel het bouwbedrijf 'Saudi Oger'als '3C Telecommunications', een Zuid-Afrikaanse operator.

- Yoshikazu Tanaka (34 jaar) Tanaka is de uitvinder van de grootste sociale netwerksite in Japan 'Gree'. Met een fortuin van 2,2 miljard dollar staat hij op nummer tien van de jongste miljardairs ter wereld.

- Yusaku Maezawa (35 jaar) Maezawa is de uitvinder van 'Zozotown', een online shop voor kleding en accessoires. Met een kapitaal van ruim 1 miljard dollar denkt de Japanner eraan om zijn site, die erg populair is bij jonge vrouwen, uit te breiden naar het buitenland.

- Oleg Bakhmatyuk (36 jaar)De uitvinder en hoofd van pluimveerederij 'Avangardco' behoort met zijn 1 miljard dollar ook tot de twintig jongste miljardairs. De 36-jarige Oekraïner werkte voordien voor de olie en gasmaatschappij 'Neftogaz Ukraine'.

- Andrey Verevskiy (36 jaar) Nadat de 36-jarige met het bedrijf 'Kernel Holding' in 2008 naar de aandelenbeurs trok, is hij een van de jongste miljardairs ter wereld. Zijn vermogen van 1,1 miljard dollar zal waarschijnlijk blijven groeien, gezien de prijs van zijn aandelen het voorbije jaar verdubbeld is.

- John Arnold (37 jaar) De Amerikaan is hoofd van het speculatiefonds 'Centaurus Advisors' en heeft een vermogen van 3,3 miljard dollar. De 37-jarige verloor heel wat kapitaal in 2010 toen de aandelen van zijn bedrijf fors zakten.

- Kostyantin Zhevago (37 jaar) De Oekraïense miljardair zag zijn fortuin rijkelijk stijgen wanneer zijn aandelen in het ijzerertsproductiebedrijf het voorbije jaar verdubbelden. De 37-jarige heeft een kapitaal van 2,4 miljard dollar.

- Xian Yang (37 jaar) De voorzitter en ontwikkelaar van het mijnbouwbedrijf 'Hidili Industry International Development' heeft een vermogen van 1 miljard dollar. De 37-jarige Chinees studeerde rechten en werkte tot 2000 voor de politie.

- Ana Lucia de Mattos Barretto Villela (37 jaar) De 37-jarige is een van de grootste aandeelhouders van de tweede grootste bank in Brazilië. Ze groeide op in een vermogend gezin en heeft momenteel een kapitaal van 3,2 miljard dollar.

- Fang Wei (37 jaar) De 37-jarige Chinees is eigenaar van 1,3 miljard dollar. Wei is directeur van de 'Fangda Group' dat nu meer dan 30.000 werknemers heeft in meer dan 10 provincies in China.

- Serra Sabanci (37 jaar) De 37-jarige wordt sinds 2010 terug opgenomen in het lijstje. De Turk is bestuurslid en aandeelhouder van 'Sabanci Holdings' en bestuurslid van 'Sabanci Foundations'. Hij heeft een vermogen van 1 miljard dollar.

- Sergey Brin (37 jaar) De medeoprichter van Google behoort met zijn 37-jarige leeftijd nog juist tot de twintig jongste miljardairs. Zijn vader en grootvader waren beiden wiskundigen en zijn moeder was een onderzoekswetenschapper bij de NASA. De Amerikaan is met zijn 19,8 miljard dollar de welvarendste jonge miljardair.

Lees meer over:

Onze partners