"Wetten, dass...?"-kandidaat mogelijk verlamd

06/12/10 om 10:18 - Bijgewerkt om 10:18

De 23-jarige jongeman die zaterdagavond zwaar ten val kwam tijdens een live-uitzending van "Wetten, dass...?" op de Duitse omroep ZDF, is er erger aan toe dan eerst werd gedacht.

"Wetten, dass...?"-kandidaat mogelijk verlamd

De medisch directeur van het ziekenhuis waar Samuel Koch wordt behandeld, maakt gewag van verlammingsverschijnselen.

Koch kwam tijdens de uitzending ten val toen hij met springveren over een reeks van vijf rijdende auto's wou springen. Hij werd gegrepen door een van de auto's die door zijn vader bestuurd werd. Miljoenen tv-kijkers zagen het ongeval gebeuren.

Presentator Thomas Gottschalk riep er een dokter bij toen de stuntman roerloos op de grond bleef liggen en de show werd afgelast.

"Zeer kritiek"

Koch werd naar een ziekenhuis in Düsseldorf afgevoerd en onderging daar een tweeënhalf uur durende spoedoperatie. Momenteel is hij in een kunstmatige coma gebracht.

De toestand van Koch is "zeer kritiek", zei dokter Wolfgang Raab zondag. Kochs ruggengraat is aangetast en hij zou tekenen van verlamming vertonen.

Over de kans op blijvende schade wou Raab zich niet uitspreken.

Sceptisch

Zondag raakte bekend dat Koch voor het begin van de live-show aan de krant Badische Zeitung had toevertrouwd dat hij tijdens de
repetities donderdag al twee keer zwaar ten val was gekomen. De repetities hadden hem wel een "zekere zekerheid" gegeven, maar "ik ben nog altijd sceptisch", citeerde de krant de kandidaat.

Een woordvoerder van de ZDF gaf toe dat er tijdens de repetities een valpartij was geweest, maar die was "totaal niet dramatisch", luidde het.

Lees meer over:

Onze partners