Waar gaat Liesbeth Homans op vakantie?

13/08/13 om 12:02 - Bijgewerkt om 12:02

11 vakantievragen aan Liesbeth Homans, schepen van Sociale Zaken en OCMW-voorzitster in Antwerpen.

Waar gaat Liesbeth Homans op vakantie?

© Katrijn Van Giel/ImageDesk

Waar brengt u uw vakantie door? En waarom daar?

In Carcassonne, in Zuid-Frankrijk. We gaan daar elk jaar bijna met hetzelfde gezelschap naartoe: een huisje met een zwembad waar mijn kinderen zich helemaal kunnen uitleven. Als ik aan mijn zoontjes vraag naar waar ze op vakantie willen, roepen ze steevast 'Carcassonne!' Wellicht omdat er veel burchten van de Katharen staan. Dat spreekt altijd tot de verbeelding van jongens die zich dan echte ridders wanen.

Wat is het eerste wat u doet als u aankomt?

De kinderen hun zwembroek aantrekken. Pas daarna kan ik rustig uitpakken en boodschappen gaan doen.

Waar kijkt u deze zomer naar uit om te lezen?

Slaap van Lars Kepler, een thriller die me misschien nog meer uit mijn slaap zal houden, maar toch ga ik ervoor. Borgen, naar de gelijknamige tv-serie. Ik heb alle afleveringen al gezien, maar ik ben toch ook benieuwd naar het boek. Voor de rest lees ik samen met de jongens boeken van Geronimo Stilton.

Hoe ziet een normale vakantiedag eruit voor u?

Ik sta altijd vroeg op en schuim de plaatselijke markt af op zoek naar specialiteiten. Daarna bestaat de dag vooral uit luieren, lezen, aperitieven en vooral heel veel bezig zijn met mijn zoontjes.

Bent u on- of offline?

Online, dat kan niet anders. Maar mijn e-mails controleer ik op vakantie alleen 's avonds. Mijn gsm ligt wel altijd op tafel: als het echt dringend is, ben ik via telefoon bereikbaar. En ik lees elke dag de Vlaamse kranten, ook op vakantie.

Met wie zou u graag eens op vakantie gaan - dood, levend, beroemd, historisch, fictief, ...?

Zijn gezondheidstoestand laat het op dit moment niet meer toe, maar ik zou heel graag eens met Nelson Mandela door Zuid-Afrika reizen. Dat land heeft een unieke geschiedenis doorgemaakt, en het is vandaag nog altijd in volle evolutie. Ik was altijd al gefascineerd door het nummer Mandela Day van Simple Minds, en ik ben ervan overtuigd dat die man nog veel verhalen niet heeft verteld.

Is er iets wat u niet thuis kunt laten?

Mijn gsm. Verder is er echt niet zo veel wat ik niet een paar weken kan missen.

Stuurt u postkaartjes? En zo ja, naar wie?

Nee. Ik ben zo iemand die op de tweede dag van mijn vakantie postkaartjes gaat kopen. En op de voorlaatste dag kom ik dan tot de vaststelling dat ik nog geen postzegels heb, met als resultaat dat die kaartjes pas aankomen wanneer ik al een paar dagen terug thuis ben. Daarom stuur ik dus geen kaartjes meer.

Maakt u zelf eten op vakantie? Of eet u op restaurant?

We trekken altijd naar Frankrijk met een bevriend koppel, en zij eisen (!) dat ze elke avond zelf mogen koken. Een eis waar ik met veel plezier op inga, want wat er dan op tafel komt is om duimen en vingers bij af te likken. En zo eet ik op vakantie nooit op restaurant.

Wat is uw droombestemming?

Zelfs zonder Nelson Mandela als persoonlijke gids blijft Zuid-Afrika mijn droombestemming.

Hoe voelt u zich wanneer de vakantie afgelopen is?

Uitgerust, opgeladen en weer helemaal klaar om er tegenaan te gaan. (JH)

Lees deze week in Knack ook de vakantievragen aan Walter Van Steenbrugge, Peter Vandermeersch, Luc Vriens (ceo van waterzuiveringsbedrijf Waterleau)

Lees meer over:

Onze partners