Vriend prins Friso mogelijk aangeklaagd wegens nalatigheid

21/02/12 om 16:15 - Bijgewerkt om 16:15

Bij het onderzoek naar het lawineongeval waarbij de Nederlandse prins Friso zwaargewond raakte, wordt nagegaan of de begeleider van de prins, de 42-jarige Florian Moosbrugger, nalatigheid verweten kan worden.

Dat meldde het parket in Feldkirch aan het Nederlandse persbureau Novum, zo schrijft het Nrc Handelsblad. Het onderzoek van de Oostenrijkse justitie kan overigens nog weken duren. Moosbrugger is de eigenaar van het hotel waar de koninklijke familie al decennia te gast is.

Vrijdag werd prins Friso door een lawine bedolven nadat hij buiten de piste ging skiën. Moosbrugger wist zichzelf te bevrijden uit de sneeuw omdat hij, in tegenstelling tot de prins, wel een lawine-airbag droeg.

KRO's Tijd voor Twee kwam met het nieuws dat Moosbrugger in staat van beschuldiging is gesteld wegens nalatigheid met ernstige gevolgen. Waarschijnlijk ging het hier om een verkeerde

formulering.

Tot het onderzoek is afgerond, is onduidelijk wat de vervolgstappen zijn. "Er zijn in principe drie mogelijkheden. We kunnen besluiten dat vervolgonderzoek nodig is, iemand aanklagen, of het onderzoek afsluiten", zei een zegsman van het parket. Tot welk besluit justitie komt, moet 'in de komende weken' duidelijk worden. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners