Voormalig Formule 1-kampioen Jos Verstappen in cel

06/01/12 om 19:45 - Bijgewerkt om 19:45

De voormalig Formule 1-rijder zit in de cel in Roermond in Nederland op. Hij wordt ervan verdacht zijn 24-jarige te hebben aangereden. Hij ontkent dat hij opzettelijk op haar is ingereden.

Voormalig Formule 1-kampioen Jos Verstappen in cel

© AFP

Bij de aanrijding in Roermond liep de 24-jarige vrouw kneuzingen en schaafwonden op. Verstappen sloeg op de vlucht, maar meldde zich de dag erna zelf op het politiebureau, waarna hij meteen werd gearresteerd.

De voormalige Nederlandse F1-rijder ontkent dat hij opzettelijk zou zijn ingereden op zijn ex-vriendin in Roermond. Het Openbaar Ministerie (OM) had eerder gemeld dat ze het voorarrest zullen verlengen met veertien dagen. Volgens de rechtbank in Roermond zijn er voldoende redenen om de voormalige formule 1-coureur langer vast te houden.

"Omdat het een puur privézaak betreft, willen we en kunnen we er ook niet te ver op ingaan. We betreuren wat er allemaal in de publiciteit is gekomen. Volgens zijn Venlose advocaat Marcel Heuvelmans worden de komende dagen gebruikt om de getuigenverklaring van de dame in kwestie te vergelijken met de uitspraken van Jos en die vervolgens te toetsen aan de feiten en de omstandigheden van het voorval. De waarheid zal uiteindelijk boven water komen en het zal duidelijk zijn dat de beschuldiging van het 'opzettelijk omver rijden' totaal geen hout snijdt", zo luidt de mededeling van de familie van Jos Verstappen.

Voorwaardelijke straf

De voormalige kampioen is niet aan zijn proefstuk toe. Verstappen zou in november zijn ex-vriendin ook al enkele klappen hebben verkocht. Ook toen deed de vrouw aangifte tegen de autocoureur, maar Verstappen ontkende.

Verstappen werd ook al eerder veroordeeld voor mishandeling van zijn echtgenote waarvoor hij een voorwaardelijke celstraf van drie maanden en een boete van 1.650 euro kreeg. Hij stuurde zijn vrouw tussen mei 2007 en april 2008 sms-berichten met een dreigende ondertoon. Ook bleef hij haar opzoeken ondanks dat hij een contactverbod had. (RDM)

Onze partners